Lieve lezers

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog!
Via deze blog willen we graag belangrijke personen in het leven van onze kleine schatjes laten meevolgen met de schoolse activiteiten. Gewoon om jullie op de hoogte te houden, maar ook om eventueel een gesprekje te kunnen beginnen over spelletjes en/of gebeurtenissen in de klas.
Laat zeker een berichtje achter, wij vinden dat heel leuk om te lezen!

donderdag 24 oktober 2013

Recept chocolade-crème brûlée

Ik wil graag mijn recept van onze drakenpapjes met jullie delen. Alle kleuters vonden het superlekker en juf ook én spannend om te zien hoe de papjes op het einde afgebrand worden! Dus redenen genoeg om het thuis eens uit te testen... :)

Nagerecht, voor 6 personen

Ingrediënten:
400 ml slagroom
150g pure chocolade, grof gehakt
4 eidooiers
40g suiker + extra rietsuiker

Extra benodigdheden:
6 ovenvaste schaaltjes van 100 ml
ovenschaal of braadslede
crème brûléebrander

Werkwijze:
1 Verwarm de oven voor op 140°C
2 Breng in een steelpan de slagroom tegen de kook. Draai het vuur laag en los de chocolade al roerende in de warme room op en roer glad.
3 Klop in een kom met een garde de eidooiers met de suiker.
4 Zet de schaaltjes in de ovenschaal en schenk er door een zeef de chocoladeroom in. Vul de ovenschaal met warm (niet kokend) water tot maximaal halverwege de schaaltjes. Dek de schaal losjes af met een vel aluminiumfolie.
5 Bak de chocoladecrème 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat ze afkoelen. Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te worden.
6 Bestrooi de schaaltjes met een dun laagje rietsuiker. Brand de suiker met de brander tot een lichtbruin karamellaagje. Serveer direct.

Smakelijk eten!!







3 opmerkingen:

  1. We gaan dat zeker eens proberen... Arthur vertelde dat het heel lekker was!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat moeten jullie zeker doen. (Ook gemakkelijk voor als je volk ontvangt, want je maakt het op voorhand klaar en het afbranden is niet veel werk.)

      Verwijderen
  2. Dat ziet er inderdaad lekker uit :) Ik krijg er al zin in!
    groetjes en dikke knuffels !

    BeantwoordenVerwijderen