Lieve lezers

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog!
Via deze blog willen we graag belangrijke personen in het leven van onze kleine schatjes laten meevolgen met de schoolse activiteiten. Gewoon om jullie op de hoogte te houden, maar ook om eventueel een gesprekje te kunnen beginnen over spelletjes en/of gebeurtenissen in de klas.
Laat zeker een berichtje achter, wij vinden dat heel leuk om te lezen!

zaterdag 15 maart 2014

Spaghetti!!!!!!



Vorige week hebben we onze ramen beschilderd. Lekker vrolijk: allemaal bloemetjes! We maakten een menukaart en hebben ook twee keer vergaderd.
Ja, lieve lezers, het is beslist! We verkopen spaghetti en we zullen ons restaurantje opendoen op 31 maart om 13u30.
De mensen die een late lunch kunnen verdragen, mogen een tafeltje reserveren. Let op: we hebben maar 8 plaatsen beschikbaar en vol = vol!

Bedoeling is dat de kleuters alles zelf doen.
Iedereen heeft zijn eigen taak gekozen en zal begeleidt worden door 1 (of soms 2) volwassenen.

We zullen overmorgen beginnen met de saus te maken. En dan zullen we hem invriezen, want voor de verse saus hebben we op maandagvoormiddag, 31 maart jammer genoeg geen tijd.
We doen wel ons best om er iets lekkers van te maken, hoor!
Die voormiddag zullen we onze tijd goed gebruiken om onze klas om te toveren tot restaurant. Tafeltjes en stoelen erin zetten: tafelkleedjes erop, bloemetje erop, bestek en servetten klaarleggen, menukaarten klaarleggen, keuken inrichten, ...
Ook zullen we nog eens onze taken overlopen, zodat iedereen goed weet wat hij moet doen.

Komende week zullen we zorgen voor de spaghettisaus en de bloemetjes voor op de tafels. Verder tekenen we ons kindje voor in het evolutiemapje, we maken een vrije tekst en we tellen en vergelijken hoeveelheden. We kijken hoeveel namen er in ons dikke-duimendoosje zitten en spelen een spelletje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten