Lieve lezers

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog!
Via deze blog willen we graag belangrijke personen in het leven van onze kleine schatjes laten meevolgen met de schoolse activiteiten. Gewoon om jullie op de hoogte te houden, maar ook om eventueel een gesprekje te kunnen beginnen over spelletjes en/of gebeurtenissen in de klas.
Laat zeker een berichtje achter, wij vinden dat heel leuk om te lezen!

zondag 15 november 2015

De prinses en de erwt

We speelden het verhaal na met drie personages: een prins, een tovenaar en een prinses. Het lukte ons goed om samen met de juf het verhaal te spelen, maar alleen in de poppenhoek werd het dan weer net iets te moeilijk.
De jongens maakten een prins (ridder) op een paard en de meisjes een prinses in een heel hoog bed. De begrippen hoog en laag kwamen aan bod, we telden meerdere malen tot tien (en terug) en we bekeken ons koningshuis eens van wat dichterbij. Er waren een paar kinderen die wisten hoe onze koning en koningin heten, maar ze wisten niet dat er ook echte prinsen en prinsessen in België waren. Wat een lange namen hebben ze en waarom dragen zij geen kroontje?

prinses Eléonore, prins Gabriël, prinses Elisabeth en prins Emmanuel

Na een weekje over prinsen en prinsessen te praten is het alweer tijd om over iets anders te beginnen. En dan wel ineens met een héél leuk thema: Sinterklaas en Zwarte Piet. De eerste week leggen we de focus wat meer op het speelgoed. Welk speelgoed hadden de kinderen vroeger toen de grootouders en de ouders klein waren? Spelen de kinderen daar nu nog mee? Hoe zag dat eruit?
Waar spelen wij graag mee? Wat doen we dan precies? Mag er ook iemand meespelen of speel je liever alleen? Waarom wel of niet?
We denken na over spelen, samen spelen en ruzie maken. We zullen ook eens een verhaaltje daarover zelf naspelen en er een goed einde bij verzinnen en ook eens een slecht einde bij verzinnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten