Lieve lezers

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog!
Via deze blog willen we graag belangrijke personen in het leven van onze kleine schatjes laten meevolgen met de schoolse activiteiten. Gewoon om jullie op de hoogte te houden, maar ook om eventueel een gesprekje te kunnen beginnen over spelletjes en/of gebeurtenissen in de klas.
Laat zeker een berichtje achter, wij vinden dat heel leuk om te lezen!

maandag 30 oktober 2017

Herfst, herfst, wat heb je te koop?



Thema "herfst" in de piratenklas. We hebben een prent besproken, een verhaal in ons verteltheater gelezen, prentenboeken gelezen over Kaatje, Anna en Karel in de herfst. We hebben een versje geleerd en een liedje aangeleerd. We hebben geteld met kastanjes en gespeeld met gekleurde rijst en spinnetjes in de zandbak.
We hebben tijdens dit thema niet zoveel geknutseld, want dat hadden we tijdens thema huisdieren en vissen veel gedaan. De knutselzakken komen gelijk na de herfstvakantie mee naar huis.

We hebben een kleine wandeling gemaakt in den Hof om het thema te starten en aan het einde van het thema maakten we een grote wandeling in 't Leen in Eeklo. In de voormiddag maakten we een leerwandeling waar we alles goed bekeken wat we tegenkwamen: alle soorten bomen met alle soorten en kleuren bladeren, wilde en tamme kastanjes en hun bolsters, eikels, beukennootjes, paddestoelen, ...
Het enige wat we niet van dichtbij konden bekijken, zijn de kaboutertjes. Maar... ze waren er wel zeker bij hoor! Vraag maar aan de kleuters, die kunnen dat perfect uitleggen!!!
In de namiddag hebben we gespeeld op de speeltuin. Superleuk!!!!

Adam zal tijdens de herfstvakantie verhuizen uit Bassevelde en gaat na de vakantie naar een andere school. Jammer dat je weggaat, maar we wensen je heel veel succes in je nieuwe klas!!

Afbeeldingsresultaat voor herfst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten