Lieve lezers

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog!
Via deze blog willen we graag belangrijke personen in het leven van onze kleine schatjes laten meevolgen met de schoolse activiteiten. Gewoon om jullie op de hoogte te houden, maar ook om eventueel een gesprekje te kunnen beginnen over spelletjes en/of gebeurtenissen in de klas.
Laat zeker een berichtje achter, wij vinden dat heel leuk om te lezen!

dinsdag 17 maart 2020

Wat gaan we doen?

Kaart: Wat gaan we doen?



Hallo iedereen,

Ondertussen zijn we twee dagen verder en heb ik al heel veel tips kunnen opzoeken en verzamelen.

Hieronder maak ik een lijstje, dan kunnen jullie zelf het een en ander uitkiezen de komende dagen en weken...
Voor kleuters uit de tweede kleuterklas is het belangrijk dat ze veel zelf beleven en uitproberen. Dit hoeft niet op papier te zijn, het beste is om veel concreet materiaal te gebruiken.

Hier is een filmpje met uitleg over het Coronavirus en het belang van handen wassen. Het is de moeite om te laten zien aan de kleuters.

Meester Sander geeft tips voor leuke apps: klik hier

De app van rekenkoning zou op dit moment ook gratis zijn...

Op de televisiezender Eén is er een leuke reeks rond 9u 's morgens 'Als ik later groot ben.' Elke dag wordt er een ander beroep besproken. Dit duurt 15 minuten.
TV-gids Eén

Pagina van Kathleen Amant. Ze is de auteur van de boeken van Anna en Grote Anna. Ze stelt gratis materiaal ter beschikking. Er is via de Facebookpagina van onze school ook een dagplanning van Kathleen Amant gedeeld die jullie zouden kunnen gebruiken.

Kleutersdigitaal

Via de app van de luisterbieb zijn er nu zonder account heel veel boeken te beluisteren...

Via de Facebookpagina van Theater Tomaat kan je elke dag een nieuw filmpje kijken.

Op de site van Kleuteruniversiteit staan er een heleboel tips voor thuis.

Via Gimme stuur ik dan nog 2 documenten door:
Als je het thuis niet kan printen, mag je mij een berichtje sturen, dan zorg ik dat jullie het in de brievenbus krijgen.

Document 1 (pdf)
Reflectie op de dag: dit kan elke dag ingevuld worden en achteraf terug bekeken worden. Het is nogal een heftige periode en de kleuters horen meer dan je denkt. Volwassenen zijn onzeker en kinderen voelen dit heel goed aan. Niet slecht om af en toe eens te reflecteren. Kijk hoe vaak je het nodig hebt om er eens over te praten met je kleuter of als het je kleuter helpt, kan hij/zij dit dagboek aanvullen.

Document 2 (word)
Een gedichtje over deze vreemde periode. Op elke pagina staan 4 regeltjes van dit gedichtje en op de rest van de pagina is er plaats voor een knutselwerkje, een tekening of iets anders. Dit kan je ook samen met je kleuter doen.

Stuur regelmatig foto's door, fijn om jullie bezig te zien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten