Lieve lezers

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog!
Via deze blog willen we graag belangrijke personen in het leven van onze kleine schatjes laten meevolgen met de schoolse activiteiten. Gewoon om jullie op de hoogte te houden, maar ook om eventueel een gesprekje te kunnen beginnen over spelletjes en/of gebeurtenissen in de klas.
Laat zeker een berichtje achter, wij vinden dat heel leuk om te lezen!

zondag 18 september 2011

Er was eens...


Maandag begint de juf met een poppenspel over 'Roodkapje'. Daarna scheuren en plakken we een wolf met krantenpapier. We spelen zelf het poppenspel na of kiezen voor tekenen.
Dinsdag vertelt juf het sprookje over 'De drie biggetjes'. Wie heeft er stro thuis? Mogen we een beetje gebruiken om te knutselen? We knutselen een huisje van stro, van hout en van steen.
Woensdag neemt juf het grote sprookjesboek en leest ze 'De wolf en de zeven geitjes' voor. We verstoppen ons ook eens zoals de geitjes, spelen een zoekspelletje in de kring, maken een klok.
Donderdag en vrijdag zetten we de wolf centraal. In sprookjes is het altijd 'de slechterik'. Is hij in het echt ook zo? Hoe leeft een wolf? Hoe ziet hij eruit? Eigenlijk is hij helemaal niet zo slecht als er in de sprookjes wordt verteld. Dat zullen de kleuters deze week wel merken.
En we leefden nog lang en gelukkig...




PS: Als jullie thuis iets hebben over deze sprookjes of over echte wolven, mag je het meebrengen naar de klas!

1 opmerking: