Lieve lezers

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog!
Via deze blog willen we graag belangrijke personen in het leven van onze kleine schatjes laten meevolgen met de schoolse activiteiten. Gewoon om jullie op de hoogte te houden, maar ook om eventueel een gesprekje te kunnen beginnen over spelletjes en/of gebeurtenissen in de klas.
Laat zeker een berichtje achter, wij vinden dat heel leuk om te lezen!

dinsdag 13 september 2011

Mmmmm, lekker én gezond!


Deze week is een echte proef-en-smul-week! Appel, peer, banaan, ananas, appelsien, mango, nectarine, druiven, kiwi en perzik. Al die soorten fruit zullen aan bod komen. Eerst kijken, dan voelen en proeven. Zelfs met de blinddoek zullen we stukjes proeven. Wie weet welk fruit het is?
We proeven het sap van de appelsien en de citroen. Wat vinden we het lekkerst? 


De grote pitten in fruit eten we niet op (mango, nectarine en perzik). Maar de kleine pitjes van de kiwi en de druiven mogen we wel inslikken. Groeit er dan een boom in onze buik?
Moeten we het fruit allemaal schillen? Waarom niet? Waarom moet je de banaan wel schillen?


We doen een logische volgorde, die we zelf ook eens moeten knippen en plakken. We tekenen ons lievelingsfruit met wasco en we kleuren het fruit in de juiste kleurtjes. We schilderen een boom met appeltjes en we vertellen een paar fruitverhaaltjes. Juf vertelt ook elke dag een verhaal over Egbert. Het is een voorleesboek met verschillende kleine verhaaltjes. 'Egbert in ellende' is een grappig boek met herkenbare verhaaltjes voor de kleuters. Vraag ze maar eens over Egbert, die steekt altijd vanalles uit!
Donderdag gaan we eerst ‘s morgens turnen. Onze uitstap van de boomgaard gaat misschien niet meer door. We zijn nog op zoek waar we mogen gaan. Jullie horen er zeker van!
Gezonde groetjes,
Je kleuter en juf Vera

Geen opmerkingen:

Een reactie posten