Lieve lezers

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog!
Via deze blog willen we graag belangrijke personen in het leven van onze kleine schatjes laten meevolgen met de schoolse activiteiten. Gewoon om jullie op de hoogte te houden, maar ook om eventueel een gesprekje te kunnen beginnen over spelletjes en/of gebeurtenissen in de klas.
Laat zeker een berichtje achter, wij vinden dat heel leuk om te lezen!

zaterdag 20 september 2014

Naar de boomgaard

Gisteren gingen we naar de appelboomgaard. We hebben daar veel geleerd! Toen we daar aankwamen, mochten we allemaal een appeltje plukken en gelijk opeten. Mmmm, lekker! Toen gingen we een stukje wandelen tot bij de plukkers en zagen we dat ze voor aan hun lichaam een grote ton hadden waar ze de appels heel voorzichtig (sommigen droegen zelfs handschoenen) in deden. Onderaan de ton is een groot stuk stof vastgemaakt (zoals aan een brievenbus) om heel voorzichtig de appels in de grote houten kist te laten zakken.
De tractor reed steeds over en weer om lege kisten neer te zetten en de volle houten kisten op de kar te zetten. Op de kar zijn er rolletjes, zodat de zware houten kisten met appels gemakkelijk doorgeschoven kunnen worden om weg te brengen.
Toen we alles gezien hadden, waren we weer terug aan het begin van de boomgaard en mochten we allemaal een zak met appeltjes vullen om mee te nemen naar huis!

Graag een speciaal woordje van dank voor Tanja van de Velde en de lieve mama's én oma die meegereden (en gestapt) hebben!!
























































2 opmerkingen:

  1. ik denk dat ze dat niet erg vonden om mee te gaan ik alvast niet zo zien we ook nog iets

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is leuk om te horen. Wil dat dan zeggen dat we nog veel op stap mogen dit schooljaar? ;)

      Verwijderen