Lieve lezers

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog!
Via deze blog willen we graag belangrijke personen in het leven van onze kleine schatjes laten meevolgen met de schoolse activiteiten. Gewoon om jullie op de hoogte te houden, maar ook om eventueel een gesprekje te kunnen beginnen over spelletjes en/of gebeurtenissen in de klas.
Laat zeker een berichtje achter, wij vinden dat heel leuk om te lezen!

zaterdag 13 september 2014

Thema Piraten

We zijn de tweede week van het schooljaar begonnen met een bezoekje aan de jaarmarkt. Dit jaar was het een heel kort bezoek, want we mochten ook gaan turnen.
We liepen over de rommelmarkt, keken naar de pony's, ezels en paarden en namen een kijkje bij de paardenkeuring.
















We kregen allemaal een peer (en aten daar nog tot woensdag van, mmmm...) en namen een kijkje bij alle fruitsoorten die er in onze streek gekweekt worden.

Verder maakten we nog een papegaai op een stokje, schilderden we een schatkist en werkten we onze haai af. We leerden een liedje over een Pirateneiland, speelden met instrumentjes, keken in een Piratenboek en lazen Piratenverhaaltjes.


















Vrijdag maakten we onze eerste 'vrije tekst' en in de namiddag sloten we ons Piratenthema af als ECHTE Piraten. Dat levert ons mooie klasfoto's op. Jammer dat er twee kindjes ziek waren...


Blije, lieve Piraten!



Boze Piraten die de schat niet kunnen vinden...

Piraten die hun tanden tonen om iedereen bang te maken!



Aaarrgh! Zijn jullie al bang?!


Maandag zullen we horen wanneer we naar de boomgaard kunnen. Jullie horen er nog van.
We leren over alle verschillende fruitsoorten en doen in de klas een fruitwedstrijd waarmee de kleuters een fruitboekje kunnen winnen! Dus: lieve papa's en mama's: koop maar lekker veel fruit, want we gaan er veel van eten de komende weken! :)

2 opmerkingen:

  1. oei al die piraten bassevelde is onveilig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha! Het zijn lieve Piraten, hoor! Stuk voor stuk echte schatjes. Ik denk dat Bassevelde heel goed beschermd wordt met al die lieve Piraatjes!! :)

    BeantwoordenVerwijderen