Lieve lezers

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog!
Via deze blog willen we graag belangrijke personen in het leven van onze kleine schatjes laten meevolgen met de schoolse activiteiten. Gewoon om jullie op de hoogte te houden, maar ook om eventueel een gesprekje te kunnen beginnen over spelletjes en/of gebeurtenissen in de klas.
Laat zeker een berichtje achter, wij vinden dat heel leuk om te lezen!

vrijdag 9 oktober 2015

De spinnen zijn weer vrij!

Vanmiddag hebben we de spinnen terug vrijgelaten! En blij dat ze waren! Ze kropen over elkaar door het gras. Sommigen moesten we een beetje helpen, want die wilden liever in hun bak blijven zitten en terug meegaan in de Piratenklas. :)
Jammer genoeg hebben we er geen foto's van getrokken...

We hebben deze week veel over de spinnen geleerd. Hoeveel poten hebben ze? Wat eten ze graag? Hoe vangen ze hun eten? Welke kleuren heeft een spin? Hoe groot / klein zijn ze? Hoe lang zijn hun poten?

We knutselden een spin met kraaltjes en glitterpompons en schilderden een plankje waar we volgende week nageltjes zullen op timmeren om een spinnenweb te kunnen maken voor die spin. We verfden met ecoline op een nat blad (en zagen de kleuren door elkaar lopen). Daarop tekenden we zelf een spin (of twee spinnen). We maakten een vrije tekst en lazen verhaaltjes over spinnen. We hebben ook verder gelezen in ons boek van Kolletje.

Maandag gaan we nog een beetje verder en zullen we het ook over heksen hebben. Prettig weekend!
Niet vergeten: woensdag is het pedagogische studiedag, dus hebben de kleuters geen school!


Afbeeldingsresultaat voor herfstbladeren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten