Lieve lezers

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog!
Via deze blog willen we graag belangrijke personen in het leven van onze kleine schatjes laten meevolgen met de schoolse activiteiten. Gewoon om jullie op de hoogte te houden, maar ook om eventueel een gesprekje te kunnen beginnen over spelletjes en/of gebeurtenissen in de klas.
Laat zeker een berichtje achter, wij vinden dat heel leuk om te lezen!

donderdag 15 oktober 2015

Uitstap naar de pompoenboerderij!

Vandaag gingen we op stap naar de pompoenboerderij. Wat hebben we daar allemaal gezien en gedaan?
We bekeken pompoenen met de combinaties van verschillende kleuren en verschillende vormen: groen, oranje, geel, klein, groot, rond, lang, peer, klokje, ... We hebben de grootste pompoen gezocht en we hebben hem gewogen op de weegschaal. Daarna mochten alle Piraten op de weegschaal en hebben we een lange rij gemaakt van zwaar naar licht. De grootste pompoen was het lichtste van ons allemaal! 
We keken naar de gedroogde, geverfde pompoenen (supermooie vogels) en we mochten met een gedroogde en een verse pompoen eens schudden. De zaadjes in de gedroogde pompoen deden ons denken aan een muziekinstrument.
Op naar de kas waar we de verschillende soorten komkommers, pepertjes, aubergines en pompoenen bekeken en zagen we de hangpompoenen groeien. We zagen maïskolven in heel veel kleurtjes en we mochten ook de maïs pellen. Telkens een verrassing welke kleur eronder zit. :)
Nog een korte blik op het veld en toen gingen we de warmte opzoeken, want het is toch wel heel koud buiten.
We kregen iets te drinken en een wafeltje en daarna mochten we een mandje vullen om mee te nemen naar huis. Er zitten twee pompoenen in en pepertjes, mini-appeltjes, een klein nep-peertje en rode gedroogde vruchten. Het mandje droogt mooi in en zou een paar maanden mooi blijven. Veel plezier ermee!!
We keken nog eens snel naar de kippen en de haan en toen was het weeral tijd om te vertrekken richting Bassevelde. Rond 11u waren we terug op school en hebben we nog een beetje buiten gespeeld. 

Dikke merci aan de mama's van Amalia, Djaro, Marie-Lou en Mattéo om mee te gaan met ons!!!








De grootste pompoen

11 kilo

Marie-Lou: 21 kilo

Hobbe: 22 kilo

Saar: 18 kilo

Mathias: 16 kilo

Mattéo: 20 kilo

Liene: 20 kilo
Len: 18 kilo

Lotte: 17 kilo

Anje: 16 kilo

Amalia: 21 kilo

Linde: 19 kilo

Djaro: 18 kilo

Elise: 16 kilo

Rijtje van zwaar naar licht




pompoenvogels: bek is gemaakt uit klei


Schudden met de gedroogde pompoen

In de kas

soorten komkommers


soorten aubergines

pepertjes





lange pompoen"slang"

pompoenenveld

kanarie-vorm

we lopen tussen de hangpompoenen



even opwarmen




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten