Lieve lezers

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog!
Via deze blog willen we graag belangrijke personen in het leven van onze kleine schatjes laten meevolgen met de schoolse activiteiten. Gewoon om jullie op de hoogte te houden, maar ook om eventueel een gesprekje te kunnen beginnen over spelletjes en/of gebeurtenissen in de klas.
Laat zeker een berichtje achter, wij vinden dat heel leuk om te lezen!

maandag 19 oktober 2015

Improviseren van een verhaal


Vrijdag begonnen we met het improviseren van een verhaal. Vandaag hebben we het einde gemaakt. We hebben dezelfde werkwijze gevolgd als bij een vrije tekst, maar nu doen we het allemaal samen. Iedereen mag om beurt eens iets zeggen wat er bij de tekening moet, hoe moet het eruit zien, waar moet het staan of liggen... Als de tekening klaar is, vertellen we ons verhaal erbij (zie hieronder).
Als je je afvraagt wat iets voorstelt wat ik tekende (sorry, mijn tekenkwaliteiten zijn niet optimaal), dan vraag je het maar eens aan een Piraatje, die leggen het graag uit aan jullie.

Er was eens een meisje en die heette Blauwkapje. Ze was nog klein en ze was in de boom geklommen. Ze durfde er niet meer uit.
Haar oma was aan het strijken en belde naar de wolf zijn oma. De oma van de wolf ging helpen strijken bij de oma van Blauwkapje. Blauwkapje haar oma komt Blauwkapje helpen. En ze gaan samen naar oma's huis.
De boze wolf ging ook naar zijn oma. Maar.... ze was niet thuis.
De wolf gaat naar de oma van Blauwkapje en hij vindt haar T-shirt en helpt om de was te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten